DINA MINNEN

Tusen tack för alla fina kommentarer facebook tävlingen gällande dina bildminnen. Det kom otroligt många kommentarer och det är så himla roligt att ta del av era bästa bildminnen.
Många beskriver att det är mobilbilderna som idag värdesätts mest, just för att det är snapshots från vardagen. Ofta tenderar vi att ta med den “ordentliga” kameran vid olika högtider och det är ju inte alltid de bilderna som blir bäst. En skrattig bild från middagen, karusellen på tivolit eller när kusinen ramlar i sjön är kanske det som är roligast ändå.

Vad gör vi då med bilderna?
Ja, ofta blir det ju kvar i mobilen eller på en annan hårddisk. Vem har någonsin hängt en hårddisk på väggen i en ram? =)
Själv är jag ju lite av “skomakarens barn”. Tusen och åter tusentals bilder ligger mappade på hårddiskar med extra backup. Men i sommar, då har jag tagit mig i kragen och faktiskt gjort en del fotoböcker.

Några böcker är från tillställningar, som denna nedan (klicka på filmen för att se den), en liten fotobok från min pappas 60-års fest förra sommaren. Han fick den i present för ett tag sedan och den har redan bläddrats i flitigt på stugan av han själv, alla barn och barnbarn plus gäster under sommaren. Alla bläddar med en leende på läpparna och minns den roliga festen!
En så enkel present faktiskt som alltid kommer finnas kvar och njutas av i många år.

Fotoböcker kan man göra på en mängd olika tjänster, både online och lokalt från ett tryckeri eller fotobutik.
För att jag inte ska fastna valde att jag att enkelt och lätt ta ner Ifolors app i mobilen och göra boken direkt i telefonen. Där kan du koppla appen till dina bilder på mobilen men även koppla ihop Dropbox där alla mina större filer finns från olika plåtningar.
Jag valde att göra på detta sätt för att som sagt inte fastna, gör jag en fotobok i datorn finns risken att jag aldrig blir klar. Då ska det sättas texter och jag funderar sönder mig på det grafiska.
Det är inte det som är det viktiga. Det viktiga är bilderna och alla minnen.

Dessa fotoböcker kostar inte heller mycket, du får en liten pocketbok hem från typ 13-14 euro och uppåt. Vill du inte tumma på kvaliten väljer du en bok med bättre papper och print.
Dock använder jag inte dessa tjänster när jag gör fotoböcker från bröllop etc till mina kunder. Då är det dyrare produkter från specialleverantörer men bättre printar. Men för dagligt roligt bruk fungerar dessa tjänster ypperligt.

Så, gör något med dina bilder! Skapa roliga böcker, “framkalla” mera och låt alla ta del av dina roliga bilder! Det tar bara några minuter! =)
Ifolors app hittar du här: Ifolor

I tävlingen där man kunde vinna ett presentkort till Rockoff drogs en vinnare och det är Malin Johansson!
Hennes bästa bildminne löd: “Min bok/bildbok som jag fick av min bästa vän med alla våra år tillsammans och skolgången i handels.

Vilken kanonpresent! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *